Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 13-09-2019

In deze nieuwsbrief:
- AC
- Schoolzwemkampioenschappen
- Veiligheidscoördinator en interne vertrouwenspersoon
- Sparen voor je schoolbieb
- Data
AC

Activiteitencommisie “Op Dreef” zoekt nieuwe leden! Bent u die ouder die graag zijn of haar steentje wilt bijdragen op school? Lees dan verder…

U kunt meedenken, meepraten en meebeslissen bij de themafeesten (zoals Sinterklaas, Kerst, Pasen, e.d.) die samen met de leerkrachten van “op Dreef” worden georganiseerd. Samen met de leerkrachten organiseert u een of meerdere themafeesten, dit houdt in dat u de boodschappen doet, helpt de school versieren en op het “feest” zelf zorgt dat de hulpouders die zich hebben opgegeven op de juiste manier hun hulp kunnen aanbieden. 3 tot 4 keer per schooljaar komt de AC samen om te vergaderen over de themafeesten. Zo dragen wij een steentje bij aan een gezellige tijd voor onze kinderen op school! Is uw interesse gewekt? Leuk!!

Meer informatie verkrijgen of aanmelden kan bij de directie van de school via directie.opdreef@scoba.nl. U mag natuurlijk ook altijd langskomen.

Schoolzwemkampioenschappen

Vorig schooljaar heeft er namens Op Dreef een ploeg meegedaan aan de schoolzwemkampioenschappen in Oostburg. De coördinatie en begeleiding van deze ploeg werd gedaan door een vrijwillige ouder.

Ook dit jaar hebben we weer een aanvraag gekregen van de zwemvereniging om mee te doen op zaterdag 5 oktober a.s.. Mocht er een ouder zijn, die deze begeleiding en coördinatie op zich wil nemen, dan horen we dit graag. Meer informatie kunt u krijgen via de directie (directie.opdreef@scoba.nl).

Veiligheidscoördinator en interne vertrouwenspersoon

Afgelopen week hebben de kinderen in groep 3 tot en met 8 uitleg gekregen over de taken van de veiligheidscoördinator en de interne vertrouwenspersoon. Er is verteld bij wie de kinderen terecht kunnen als het om veiligheid gaat en waar de kinderen terecht kunnen als zij in vertrouwen iets willen vertellen. Deze zaken mogen vanzelfsprekend ook altijd met de eigen meester en juf besproken worden.

De leerkracht van de groep blijft voor de ouders en kinderen het eerste, belangrijkste aanspreekpunt. Daarnaast heeft de school ook een veiligheidscoördinator. Meester Wietse is ook dit schooljaar veiligheidscoördinator. Juf Betty is onze interne vertrouwenspersoon.

Sparen voor je schoolbieb

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders er meedoen, hoe meer boeken we kunnen uitzoeken!

Hoe werkt de Schoolbieb-actie?

  • U koopt van 2 t/m 13 oktober 2019 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Bruna winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2019 in op school.
  • Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna winkel.
  • Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
  • We mogen t/m 15 december 2019 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.

Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen! Kijk voor de actievoorwaarden op bruna.nl/schoolbieb.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons of een Bruna winkel op

Data
14 t/m 18 oktober 2019 Herfstvakantie
30 oktober 2019 Luizencontrole
31 oktober 2019 Kledinginzameling
20 en 21 november 2019 Oudergesprekken
22 november 2019 Rapport 1
4 december 2019 Sinterklaas bezoekt Op Dreef
19 december 2019 Kerstviering
20 december 2019 Groep 1 t/m 4 hele dag vrij, groep 5 t/m 8 vanaf 12:00 uur vrij.
23 december 2019 t/m 3 januari 2020 Kerstvakantie

 

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl