Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 27-09-2019

In deze nieuwsbrief:
- Team Jeugd en Gezin Sluis
- Ontruimingsoefening
- Sparen voor je schoolbieb
- Data
Team Jeugd en Gezin Sluis

Hallo.

Mijn naam is Saskia de Koning en ik ben onderdeel van het jeugdteam van de gemeente Sluis.

U kunt mij met ingang van 1 oktober 2019 tegenkomen en/of benaderen op de volgende scholen en kindercentra:

Op dinsdagmiddagen ben ik aanwezig in Aardenburg op R.K. basisschool Op Dreef, Kinderdagverblijf De Opkikker en Peuterspeelzaal de Bengelbak.

Indien u buiten deze dagen om vragen heeft op het gebied van jeugdhulp, kunt u ons team altijd bereiken via het telefoonnummer 140117 en via het e-mail adres jeugdengezin@gemeentesluis.nl

Vanaf 1 oktober 2019 zijn wij als team gekoppeld aan alle scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente Sluis. Wij werken samen met de pedagogisch medewerkers, leerkrachten, intern begeleiders van de school en de GGD. Normaal gesproken zitten wij op de locatie aan de Nieuwstraat 2 in Oostburg als toegangsteam voor de jeugdhulp.

Om de drempel tot de toegang jeugdhulp te verlagen en om preventiever te gaan werken kunt u ons dus vanaf 1 oktober op de school, kinderopvang en peuterspeelzaal tegenkomen. Wij staan open voor al uw vragen op het gebied van jeugd.

De komende vier maanden gaan wij samen met de school, kinderopvang en peuterspeelzaal onderzoeken welke (advies)vragen er spelen op scholen en kinderopvang m.b.t. bijvoorbeeld de ontwikkeling,  gedrag van kinderen of vragen vanuit ouders rondom opvoeding en ouderschap.

Vanzelfsprekend zijn wij gebonden aan de Wet op de Privacy en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit wil zeggen dat er niets wordt besproken, vastgelegd of besloten zonder dat daar eerst met u contact over is geweest en u hiervoor toestemming heeft gegeven

 

Ontruimingsoefening

Afgelopen woensdag hebben we met alle kinderen de ontruiming van het gebouw geoefend. We hopen dat het nooit nodig zal zijn, maar het is erg belangrijk dat de kinderen weten wat er in een dergelijke situatie gevraagd wordt, hoe het geluid van het alarm klinkt en waar ze naar toe moeten. De ontruimingsoefening is een onderdeel van ons veiligheidsplan.

Sparen voor je schoolbieb

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders er meedoen, hoe meer boeken we kunnen uitzoeken!

Hoe werkt de Schoolbieb-actie?

  • U koopt van 2 t/m 13 oktober 2019 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Bruna winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2019 in op school.
  • Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna winkel.
  • Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
  • We mogen t/m 15 december 2019 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.

Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen! Kijk voor de actievoorwaarden op bruna.nl/schoolbieb.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons of een Bruna winkel op

Data
14 t/m 18 oktober 2019 Herfstvakantie
30 oktober 2019 Luizencontrole
31 oktober 2019 Kledinginzameling
20 en 21 november 2019 Oudergesprekken
22 november 2019 Rapport 1
4 december 2019 Sinterklaas bezoekt Op Dreef
19 december 2019 Kerstviering
20 december 2019 Groep 1 t/m 4 hele dag vrij, groep 5 t/m 8 vanaf 12:00 uur vrij.
23 december 2019 t/m 3 januari 2020 Kerstvakantie

 

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl