Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 11-10-2019

In deze nieuwsbrief:
- Kwink
- Kledinginzameling
- Even voorstellen
- Data
Kwink

In een eerdere nieuwsbrief hebben wij u verteld, dat we gestart zijn met een proefversie van de methode Kwink. Kwink is een methode voor sociaal / emotioneel leren. Wij zijn in de periode vanaf de zomervakantie zo enthousiast geraakt, dat we besloten hebben om dit door te zetten. De vaardigheden die de kinderen hier leren zijn niet alleen belangrijk voor op school, maar ook voor daarbuiten.

De website van Kwink heeft ook een speciale pagina voor ouders waarop meer informatie te vinden is. U kunt deze bereiken door hier te klikken.

 

 

Kledinginzameling

Afgelopen week heeft uw zoon of dochter een zak meegekregen naar huis. Mocht u kleding in willen leveren, kunt u deze zak hiervoor gebruiken. Heeft u meer kleding dan in de speciale Bag2School zak past? Geen zorgen, u mag ook gebruik maken van andere zakken om uw kleding in te stoppen.

Bag2School zal de kleding inzamelen op 31 oktober 2019. U kunt uw zakken die morgen bij het hek zetten aan de hoofdingang. Helpt u ons om samen een fantastische inzameling neer te zetten?

Even voorstellen

Wellicht heeft u ze al gezien, maar ook dit jaar zijn er weer een aantal stagiaires die ons ondersteunen en onze school gebruiken om praktijkervaring op te doen. Middels deze nieuwsbrieven stellen twee van hen zich voor:

Mijn naam is Lisa van Hoorickx, ik ben 20 jaar oud en ik ben eerstejaars student op de Pabo in Vlissingen. Op woensdag loop ik stage buiten de klas en op donderdag ben ik te vinden in groep 1.

-------------------------------------------------

Mijn naam is Tuur van Alphen, ik ben 17 jaar en woon in Aardenburg. Ik ben hier op stage voor de opleiding Kinderprofessional van Scalda Terneuzen waar ik eerstejaars ben. Ik ben een nieuwe stagiair bij basisschool Op Dreef en de Opkikker. Ik ben op de dagen donderdag en/of vrijdag aanwezig in groep 3 en in de kinderopvang.

Eerder heb ik ook al stage gelopen bij scouting Oostburg en u zou mij ook soms bij de Albert Heijn kunnen vinden. Mijn hobby’s zijn sporten en werken. Ik kijk er naar uit om iedereen te ontmoeten dus als u vragen heeft kunt u ze bij mij kwijt.

 

Fijne herfstvakantie

Data
14 t/m 18 oktober 2019 Herfstvakantie
30 oktober 2019 Luizencontrole
31 oktober 2019 Kledinginzameling
20 en 21 november 2019 Oudergesprekken
22 november 2019 Rapport 1
4 december 2019 Sinterklaas bezoekt Op Dreef
19 december 2019 Kerstviering
20 december 2019 Groep 1 t/m 4 hele dag vrij, groep 5 t/m 8 vanaf 12:00 uur vrij.
23 december 2019 t/m 3 januari 2020 Kerstvakantie

 

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl