Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 08-11-2019

In deze nieuwsbrief:
- Werkgroep kerstpakket WZVl
- Expressieve workshops
- Inspectiebezoek
- Waterleidingen
- Data
Werkgroep kerstpakket WZVl

Ook dit jaar willen we weer meehelpen om kerstpakketten te maken voor iemand uit onze regio die een extra beetje aandacht in de vorm van een kerstpakket goed kan gebruiken.

We willen daarom met elke klas één kerstpakket vullen. Als iedereen die iets kan missen een product wil meenemen kunnen we samen andere mensen blij maken tijdens de feestdagen. Dat is toch een mooie gedachte?

Voor de ontvangers van het kerstpakket is het plezierig dat ze allemaal ongeveer een gelijkwaardige inhoud in hun pakket aantreffen. Er is daarom een lijst gemaakt met producten voor in het kerstpakket. Deze lijst hangt op in elke klas. Als iemand één of meer producten meeneemt, kan dit genoteerd worden op de lijst, zodat we een zo compleet mogelijk pakket kunnen samenstellen. Mocht je iets willen geven, kun je op deze lijst ook zien of het niet al in het pakket zit.

De boodschappenlijst voor het kerstpakket ziet er als volgt uit:

Luxe koekjes Shampoo/douchegel
Feestelijke chocolaatjes Pak(jes) vruchtensap
Servetjes Blikje ragout
Kaarsen/waxinelichtjes Feest soep
Blikje vis Noten
Blik fruit Aardigheidje
Koffie Lekkere thee

Graag vragen we aandacht voor de houdbaarheidsdatum van de producten die in de doos gaan. De spullen kunnen tot en met 29 november in de dozen worden gedaan. Daarna gaan ze richting het pastoraal centrum in Oostburg.

Expressieve workshops

A.s. donderdag organiseren we voor alle leerlingen een middag met creatieve / expressieve workshops. De kinderen gaan groepsdoorbrekend aan de slag met verschillende vormen van expressie en creativiteit. Dat betekent dat ze gaan samenwerken met kinderen waar ze normaal niet mee in de groep zitten. De groepen 5 t/m 8 hebben zelf een keuze mogen maken voor een workshop. Voor de jongste kinderen is er door de leerkrachten een keuze gemaakt. Er zal verder niks veranderen als het gaat om schooltijden. Deze middag doen wij voor het eerst en is een experiment in het kader van onze schoolontwikkeling welke in ons schoolplan staat beschreven. In de loop van het schooljaar zullen we nog zo'n middag organiseren.

Inspectiebezoek

Afgelopen donderdag hebben we een schoolbezoek gehad van de onderwijsinspectie. De inspecteur is een hele ochtend op school geweest, heeft enkele groepen bezocht en gesprekken gevoerd met de leerkrachten, directie en intern begeleider. De inspecteur was positief over datgene wat hij in de klassen heeft gezien en de keuzes die we de afgelopen jaren hebben gemaakt als school. Daarnaast heeft hij ook nog enkele punten genoemd om het onderwijs verder te verbeteren. We zijn blij met de feedback en de tips die we hebben gekregen.

Waterleidingen

De GGD heeft ons gevraagd om onderstaande informatie met u te delen:

Woensdag 6 november, zijn er twee rapporten verschenen over de gezondheidsrisico’s van loden leidingen. Deze informatie is belangrijk voor ouders van (jonge) kinderen, daarom sturen wij u deze informatie.

Waar gaat het over? Kraanwater kan te veel lood bevatten in huizen met loden leidingen en in woningen met nieuwe kranen of drinkwaterinstallaties. Dit is al langer bekend, maar er waren nieuwe inzichten over lood in drinkwater. Vanwege deze nieuwe inzichten is onderzocht of de bestaande adviezen moeten worden aangepast.

De belangrijkste conclusie van beide rapporten (RIVM en Gezondheidsraad) is dat de bestaande adviezen grotendeels hetzelfde blijven. Er zijn wel risicogroepen bijgekomen.

  • Het belangrijkste advies blijft om loden leidingen te vervangen.
  • Zwangere vrouwen, flesgevoede zuigelingen en kinderen tot en met 7 jaar in woningen met loden leidingen krijgen het advies flessenwater te gebruiken. De leeftijd van de kinderen is uitgebreid van 6 tot en met 7 jaar.
  • Kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen kunnen tot een bepaalde hoeveelheid kraanwater gebruiken waarbij het water wel na lange stilstand (ongeveer 8 uur) goed (ongeveer 2 minuten) moet worden doorgespoeld.
  • Volwassenen die veel loodhoudend kraanwater drinken (meer dan 2 liter per dag) lopen risico op nierschade of een licht verhoogde bloeddruk.
  • Goed doorspoelen is ook het advies de eerste drie maanden bij een nieuwe drinkwaterinstallatie in huis. Voor een nieuwe kraan is het advies om die de eerste drie maanden bij elk gebruik voor consumptie eerst tien seconden te laten doorlopen.
Data
20 en 21 november 2019 Oudergesprekken
22 november 2019 Rapport 1
4 december 2019 Sinterklaas bezoekt Op Dreef
19 december 2019 Kerstviering
20 december 2019 Groep 1 t/m 4 hele dag vrij, groep 5 t/m 8 vanaf 12:00 uur vrij.
23 december 2019 t/m 3 januari 2020 Kerstvakantie
15 januari 2020 Luizencontrole
20 t/m 31 januari 2020 Afname CITO LOVS groep 3 t/m groep 8
22 januari 2020 Voorleesontbijt groep 1 en 2
21 februari 2020 Carnaval
24 t/m 28 februari 2020 Carnavalsvakantie

 

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl