Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 15-11-2019

In deze nieuwsbrief:
- Werkgroep kerstpakket WZVl
- Workshopmiddag
- Week van mediawijsheid
- Data
Werkgroep kerstpakket WZVl

Ook dit jaar willen we weer meehelpen om kerstpakketten te maken voor iemand uit onze regio die een extra beetje aandacht in de vorm van een kerstpakket goed kan gebruiken.

We willen daarom met elke klas één kerstpakket vullen. Als iedereen die iets kan missen een product wil meenemen kunnen we samen andere mensen blij maken tijdens de feestdagen. Dat is toch een mooie gedachte?

Voor de ontvangers van het kerstpakket is het plezierig dat ze allemaal ongeveer een gelijkwaardige inhoud in hun pakket aantreffen. Er is daarom een lijst gemaakt met producten voor in het kerstpakket. Deze lijst hangt op in elke klas. Als iemand één of meer producten meeneemt, kan dit genoteerd worden op de lijst, zodat we een zo compleet mogelijk pakket kunnen samenstellen. Mocht je iets willen geven, kun je op deze lijst ook zien of het niet al in het pakket zit.

De boodschappenlijst voor het kerstpakket ziet er als volgt uit:

Luxe koekjes Shampoo/douchegel
Feestelijke chocolaatjes Pak(jes) vruchtensap
Servetjes Blikje ragout
Kaarsen/waxinelichtjes Feest soep
Blikje vis Noten
Blik fruit Aardigheidje
Koffie Lekkere thee

Graag vragen we aandacht voor de houdbaarheidsdatum van de producten die in de doos gaan. De spullen kunnen tot en met 29 november in de dozen worden gedaan. Daarna gaan ze richting het pastoraal centrum in Oostburg.

Workshopmiddag

We kijken terug op een geslaagde workshopmiddag. De kinderen hebben groepsdoorbrekend kennis gemaakt met lesactiviteiten die niet in het standaardaanbod zitten. We zullen deze middag in de loop van het jaar nogmaals organiseren. Foto's van deze middag zijn terug te vinden op de website.

U kunt hier klikken om de foto's te bekijken.

Week van mediawijsheid

Kinderen en jongeren zijn steeds jonger online via (spel)computers, tablets of zelfs mobiele telefoons. Het wordt steeds moeilijker om te weten wat zij online doen en om hen daarin te begeleiden. Het betekent dat de jeugd steeds jonger zelfstandig beslissingen moet nemen over bijvoorbeeld het plaatsen van berichten of foto's, hun eigen gedrag online maar ook over hoe zij reageren wanneer de media hun emoties aanspreken.

Afgelopen week was het de week van mediawijsheid. Als school hebben we hier in alle groepen aandacht aan besteed door lessen uit het nationale media paspoort te geven. Als u meer informatie wilt over sociale media e.d. en de online wereld voor kinderen, verwijzen wij u graag nogmaals naar de website van kwetsbaar online.

Data
20 en 21 november 2019 Oudergesprekken
22 november 2019 Rapport 1
29 november 2019 Uiterlijke inleverdatum spullen kerstpakket
4 december 2019 Sinterklaas bezoekt Op Dreef
19 december 2019 Kerstviering
20 december 2019 Groep 1 t/m 4 hele dag vrij, groep 5 t/m 8 vanaf 12:00 uur vrij.
23 december 2019 t/m 3 januari 2020 Kerstvakantie
15 januari 2020 Luizencontrole
20 t/m 31 januari 2020 Afname CITO LOVS groep 3 t/m groep 8
22 januari 2020 Voorleesontbijt groep 1 en 2
21 februari 2020 Carnaval
24 t/m 28 februari 2020 Carnavalsvakantie

 

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl