Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 20-03-2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Op een zeer korte tijd zijn we in een onwerkelijke situatie beland. Niemand had na de kerstvakantie voorzien dat kinderen nu thuis zouden zitten om 'schoolwerk’ te maken. Voor u als ouder is dit ook een lastige situatie. Wellicht maakt u overuren omdat dit door de crisis van u gevraagd wordt, of werkt u thuis om verdere besmetting in te dammen. Het is voor niemand een ideale situatie. Daarbij komen ook nog de zorgen over de kwetsbare groep waar we allemaal wel familie of dierbaren in hebben zitten.

Ondanks alles zien we dat kinderen al hard aan het werk zijn. We willen iedereen bedanken voor de inzet, het geduld en de positieve reacties die we mochten ontvangen.

De afgelopen week heeft u meer nieuwsbrieven ontvangen dan u normaal gewend bent. Elke dag komt er nieuwe informatie bij. Indien er nieuwe informatie bij ons komt, die ook voor u van belang is, zullen wij dit weer met u delen.

Hoe de komende tijd eruit zal zien is op dit moment niet te voorspellen. Dat zorgt voor onduidelijkheid en onrust. Samen moeten we hier het beste van maken. Zorg goed voor elkaar, volg de adviezen van de experts op en het allerbelangrijkste; blijf gezond!

 

Hopelijk zien we elkaar snel weer in goede gezondheid terug op school.


In deze nieuwsbrief:
Onderwijs op afstand

Afgelopen week heeft het team erg hard gewerkt om het onderwijs op afstand gerealiseerd te krijgen. We beseffen dat dit natuurlijk niet hetzelfde is als het onderwijs in de klas. We zullen proberen om e.e.a. nog wat fijner af te stemmen. Mocht u vragen hebben over leerstof of over de software kunt u deze stellen via Google Classroom of per mail.

Eindtoets

De eindtoets voor groep 8 is voor dit schooljaar geschrapt. De schooladviezen waren al gedeeld met ouders en de overheid. Hoe de middelbare scholen dit nu gaan oppakken, is nog niet helemaal duidelijk. De minister moet daar nog afspraken over maken met het voortgezet onderwijs. Meer informatie hierover kunt u vinden door hier te klikken.

Paaseiactie

De coronacrisis zorgt ook voor vraagstukken rondom de paaseiactie. Op dit moment ligt deze stil. De eitjes waren besteld, maar we kunnen nu niet verder. We kunnen daarom ook niet met zekerheid zeggen of de eitjes voor Pasen bezorgd kunnen worden.

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl