Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 17-04-2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inmiddels is week 5 van thuisonderwijs een feit. We kijken terug op een bizarre periode, die voorlopig nog niet op zijn einde lijkt te zijn.

De meivakantie staat voor de deur. Wellicht voelt het niet als een vakantie, omdat we niet de vrijheid hebben die we gewoon zijn. Ondanks dat, is het wel belangrijk om deze vakantie te gebruiken om bij te komen. De kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt, u als ouder had er ineens een extra baan bij als meester of juf en de leerkrachten moesten in korte tijd een compleet nieuwe onderwijsvorm opzetten. Ondanks dat het niet de vakantie zal zijn die we gewend zijn, hebben we deze samen wel verdiend. Wij adviseren om de vakantie ook echt te gebruiken als vakantie. Wij zullen om die reden geen nieuwe leerstof aanbieden in Classroom. Diverse digitale methodes zullen wel ‘open’ blijven staan en dus beschikbaar blijven.

Hoe het na de vakantie zal gaan, is nu nog onduidelijk. We zijn hierover wel al aan het nadenken. Indien de scholen opengaan, zal dit in alle waarschijnlijkheid ook niet zijn zoals het was. Indien de scholen gesloten blijven, zullen we het thuisonderwijs verder moeten optimaliseren. We zijn daarbij afhankelijk van de uitspraken van het kabinet op 21 april. Met de scholen uit ons bestuur hebben we voor zover mogelijk wel al enkele afspraken gemaakt. Deze kunt u in het het volgende stukje teruglezen.

Daarnaast zullen we ook al voorzichtig verder moeten kijken. Wat te doen met de Bonte Avond? Hoe gaan we het afscheid van groep 8 vormgeven? Het kan bijna niet anders dan dat we dit op een aangepaste manier moeten doen. We zullen daarin afwegingen moeten maken wat veilig en verantwoord is. Mocht hier meer duidelijkheid over zijn, zullen we u hierover informeren.

Ondanks alles willen wij ieder een fijne meivakantie wensen. De weersvoorspellingen voor de vakantie zijn in ieder geval wel positief. Geniet van het weer, geniet van elkaar en het allerbelangrijkste; blijf gezond!


In deze nieuwsbrief:
- Scholen terug open?
- Data
Scholen terug open?

Volgende week hopen we vanuit de overheid te horen of scholen weer open kunnen. En als dat dan zover is, onder welke voorwaarden dan en op welke wijze. Er zijn nog heel veel onduidelijkheden en vragen die een antwoord moeten krijgen voor het zover is.
De directeuren van SCOBA, ons bestuur, hebben hierover een vergadering gehad. Duidelijk is dat het in elk geval maatwerk zal worden. Dat wat op de ene school zou kunnen, kan op een andere school niet. Het gebouw, het aantal kinderen in de klas en allerlei andere zaken moeten worden meegenomen. En natuurlijk  zullen de adviezen van het RIVM ook meegenomen worden.

Om dit goed uit te kunnen werken per school, is er besloten dat er in de week van 4 tot en met 8 mei nog onderwijs op afstand gegeven zal worden op alle scholen van ons bestuur. Veel scholen zullen 4 en 5 mei vrij zijn, zoals dat al eerder gepland was. Als de scholen (gedeeltelijk) open gaan, dan zal dat dus per maandag 11 mei zijn. Uiteraard afhankelijk van uitkomsten van de persconferentie van volgende week. 

 

Data
17 april 2020 Koningsspelen (Afgelast)
20 april t/m 1 mei 2020 Meivakantie
4 mei 2020 Studiedag, alle kinderen vrij.
5 mei 2020 Bevrijdingsdag, alle kinderen vrij.
7 mei 2020 Schoolreis groep 3 t/m groep 7. Kleuterfeest groep 1 en 2. Groep 8 is de hele dag vrij. (Afgelast, wordt  indien mogelijk uitgesteld naar het najaar)
13 mei 2020 Luizencontrole (Gaat niet door)
18 mei 2020 Kikkesport (15:15 uur) 
21 en 22 mei 2020 Hemelvaart, alle kinderen vrij.
1 juni 2020 2e Pinksterdag, alle kinderen vrij.

 

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl