Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 05-06-2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Komende maandag starten we voor het eerst weer met een hele school. Alle plannen zijn gereed en we zijn er klaar voor. We zijn benieuwd of alles loopt zoals we het vooraf gepland hebben.

We zijn tevreden over de herstart van de scholen in de afgelopen weken. U heeft daar een belangrijk aandeel in gehad; dank daarvoor. Doordat we vanaf komende week met meer personen in en rond de school zijn, zal het moeilijker worden dan de afgelopen weken om de maatregelen allemaal te handhaven. Graag vragen wij daarom nogmaals aandacht voor de 1,5 m. maatregel bij het brengen en halen. We hebben voor de duidelijkheid de regels rondom het brengen en halen nogmaals toegevoegd aan de nieuwsbrief.

Intussen zijn we ook al vooruit aan het kijken naar de afronding van dit schooljaar en het opstarten van komend schooljaar. Hierbij hoort natuurlijk ook de formatie voor schooljaar 2020-2021. We hopen hier snel duidelijkheid over te kunnen geven. De puzzel is nog moeilijker dan voorgaande jaren, omdat we verwachten dat de maatregelen ook hierop invloed zullen hebben. De medezeggenschapsraad zal – net als voorgaande jaren – hierin betrokken worden.

De laatste weken is er veel informatie op u af gekomen. We kunnen ons voorstellen dat u het overzicht kwijt bent. Mochten er vragen zijn, dan kunt u die natuurlijk altijd stellen. Wij zijn bereikbaar per telefoon (0117-491206) of per mail. De mailadressen van de leerkrachten en de schoolleiding kunt u vinden in de schoolgids.

Voor nu wens ik ieder een fijn weekend.

 

Met vriendelijke groet,

 

Wietse Lips

directeur

 


In deze nieuwsbrief:
- Brengen en halen van de kinderen
- Kledinginzameling
- Kikkesport
- Data
Brengen en halen van de kinderen

Aangezien vanaf komende week alle kinderen weer de school bezoeken willen we graag nog even aandacht voor het halen en brengen. Om het allemaal zo veilig mogelijk te laten verlopen willen we graag de bestaande maatregelen nogmaals onder de aandacht brengen:

  • Alle leerlingen worden bij het hek afgezet.
  • Per huishouden graag 1 persoon om de kinderen te brengen en te halen. Op deze manier houden we de drukte beperkt.
  • Na het brengen en/of halen, vragen wij om meteen weer te vertrekken zodat de doorstroom soepel kan verlopen.
  • Kom zoveel mogelijk te voet of op de fiets.
  • Een kwartier voor aanvang van de schooltijd kunnen de leerlingen naar binnen. We verzoeken om niet eerder naar school te komen.
  • Na schooltijd gaat iedereen meteen naar huis of naar de BSO.

Om de doorstroom te spreiden gebruiken we verschillende toegangspunten tot het plein en het gebouw:

  • De kleuters kunnen via de Wandeldreef het kleuterplein op. Daar worden ze opgewacht door de juf en kunnen ze via de nooduitgang bij het kleuterlokaal naar binnen. Aan het einde van de dag kunnen de kinderen ook weer aan het hek bij de Wandeldreef worden opgehaald.
  • Groep 3 t/m 5 kan via de hoofdingang bij de Hennequinstraat het plein betreden en via de witte deur naar binnen.
  • Groep 6 t/m 8 kan via de Wandeldreef het grote plein betreden en via de rode deur naar binnen.

Kledinginzameling

Vorige week heeft uw zoon of dochter een zak meegekregen naar huis. Mocht u kleding in willen leveren, kunt u deze zak hiervoor gebruiken. Heeft u meer kleding dan in de speciale Bag2School zak past? Geen zorgen, u mag ook gebruik maken van andere zakken om uw kleding in te stoppen.

Bag2School zal de kleding inzamelen op 10 juni 2020. U kunt uw zakken die morgen bij het hek zetten aan de hoofdingang. Helpt u ons om samen een fantastische inzameling neer te zetten?

Kikkesport

Beste ouders/verzorgers,

 

De afgelopen weken is Kikkesport Kids weer volop bezig geweest om de kinderen te laten bewegen en te enthousiasmeren. Vanaf maandag 8 juni starten we met de laatste paar weken van Kikkesport Kids voor dit schooljaar.

Kikkesport kids wordt vanaf 15:30 uur tot 16:30 uur gehouden. De data zijn terug te vinden onderaan deze nieuwsbrief. Deze activiteit zal voor de kinderen van groep 3 t/m 8 zijn en deelname is een gepaste €1,- per persoon per deelname. 

De activiteit zal dit keer maar 1 uur duren, maar vaker worden herhaald als voor het corona-virus. We komen deze keer 1 keer in de 2 weken terug op locatie. Inschrijven is verplicht mits u dit nog niet heeft gedaan sinds het corona-virus!

De activiteiten zullen gegeven worden door twee personen:

Een van de sportondersteuners ( Jessica Henry of Rowan Ritico) met een van de jongerenwerkers ( Karin Koers of Davey van Kerkvoorde)

- activiteiten op de aangegeven locatie van 15:30 uur tot 16:30 uur 

- € 1,- per persoon per deelname (GEPAST)

- groep 3 t/m 8

- duur van de activiteit is 1 uur

- na de activiteit zijn wij niet meer verantwoordelijk voor de kinderen

- verplicht inschrijven via het inschrijfformulier mits u dit nog niet heeft gedaan

Zouden jullie uw zoon of dochter willen opgeven door onderstaande link in te vullen. Zo hebben wij de contactgegevens van u en een idee hoeveel kinderen wij kunnen verwachten. ( ZONDER gegevens geen deelname

klik hier voor het aanmelden

( rechtermuisknop en link openen klikken)

Tijdens Kikkesport Kids houden wij ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM en de richtlijnen die het NOC*NSF opstelt.

Alvast bedankt en mocht u nog vragen hebben horen wij dit graag. 

 

Met sportieve groet,

 

Jessica Henry

Karin Koers

Davey van Kerkvoorde

Rowan Ritico

Team sport & jongerenwerkers.‚Äč

Data
2 juni – 16 juni 2020 CITO toetsen leerlingvolgsysteem groep 3 t/m groep 7
10  juni 2020 Kledinginzameling
15 juni 2020 Kikkesport bij de gymzaal (15:30 uur) Inschrijven verplicht!
26 juni 2020 Bonte Avond (Gaat niet door)
29 juni 2020 Kikkesport bij de gymzaal (15:30 uur) Inschrijven verplicht!
2 en 3 juli 2020 Schoolkamp groep 8 (doorgaan onzeker, eventueel in aangepaste vorm)
3 juli 2020  Rapport 3
7 en 9 juli 2020 Groep 1 t/m 4 's middags vrij
9 juli 2020 Afscheid groep 8
10 juli 2020 Groep 8 hele dag vrij. Overige kinderen vanaf 12:00 uur vrij.

 

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl