Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 12-06-2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

De eerste week met een hele school is weeral achter de rug. De herstart is over het algemeen soepel verlopen. Het was wel weer wennen met volle klassen en het verdelen van de aandacht. Dit geldt voor de kinderen maar natuurlijk ook voor de leerkrachten. Afgelopen week zijn we gestart met het toetsen met behulp van het CITO leerlingvolgysteem. Zoals we eerder hebben aangegeven, gebruiken we dit meetmoment vooral om te onderzoeken waar we nog extra aandacht aan moeten besteden. Op deze manier kunnen we volgend schooljaar goed starten. Het harde werken thuis heeft er wel toe bijgedragen dat achterstanden beperkt zijn gebleven. Dat is niet alleen de verdienste van de kinderen, maar ook van de tijdelijke juffen en meesters thuis. We willen nogmaals benadrukken hoe blij we daarmee zijn.

Komende week gaan we verder met vooruit kijken. We hopen u in de loop van volgende week meer te kunnen vertellen over de formatie voor aankomend schooljaar. Daarnaast zullen er ook knopen doorgehakt moeten worden of we het continurooster door zullen zetten of niet en welke andere maatregelen we blijven gebruiken. Over een aantal zaken zijn we namelijk erg tevreden en die willen we straks ook blijven handhaven als we weer teruggaan naar de oorspronkelijke situatie. 

Er kwamen de afgelopen week ook wat vragen over de gymspullen. De gymzalen zijn voorlopig nog gesloten. We willen proberen zoveel mogelijk buiten te gymmen als dit mogelijk is. Wel hebben we de gemeente gevraagd of we weer gebruik mogen maken van de gymzalen indien de weersomstandigheden buiten gymmen niet toelaten. We hebben hier nog geen antwoord op gekregen, dus dat betekent dat de gymspullen voorlopig nog thuis mogen blijven. Mocht dit veranderen, zullen wij dit laten weten via Klasbord.

Verder in deze nieuwsbrief nog wat informatie over de schoolfoto's en Kikkesport.

 

We hopen u hiermee weer voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Wietse Lips

directeur

 


In deze nieuwsbrief:
- Klassenfoto's
- Kikkesport
- Data
Klassenfoto's

I.v.m. de coronamaatregelen kon de schoolfotograaf dit jaar niet komen. Tocht is er wel behoefte aan het maken van een groepsfoto. We zullen komende vrijdag (als het weer het toelaat) deze groepsfoto's buiten maken. U kunt deze foto voor een kleine bijdrage (€ 2,00 per stuk) verkrijgen via de school.

Het kan zijn dat u er bezwaar tegen heeft dat uw zoon of dochter op de foto gaat. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u dit aangeven bij de juf of meester van uw kind.

Kikkesport

Data
2 juni – 16 juni 2020 CITO toetsen leerlingvolgsysteem groep 3 t/m groep 7
15 juni 2020 Kikkesport bij de gymzaal (15:30 uur) Inschrijven verplicht!
26 juni 2020 Bonte Avond (Gaat niet door)
29 juni 2020 Kikkesport bij de gymzaal (15:30 uur) Inschrijven verplicht!
2 en 3 juli 2020 Schoolkamp groep 8 (doorgaan onzeker, eventueel in aangepaste vorm)
3 juli 2020  Rapport 3
7 en 9 juli 2020 Groep 1 t/m 4 's middags vrij
9 juli 2020 Afscheid groep 8
10 juli 2020 Groep 8 hele dag vrij. Overige kinderen vanaf 12:00 uur vrij.

 

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl