Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 25-09-2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Vorige week vrijdag schreven wij u over de thuisblijfregels bij verkoudheidsklachten. Diezelfde avond was er een persconferentie dat deze regel aangepast zou worden vanaf maandag 21 september. Inmiddels hebben we weer een nieuw protocol, met nieuwe thuisblijfregels. Onderstaande tekst is letterlijk geknipt en geplakt uit dit protocol.

Alle leerlingen op de basisschool mogen met alleen verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of
keelpijn), of bekende hooikoortsklachten naar school.
Thuisblijven en testen* is wel nodig als kinderen:

 • een contact zijn van iemand die besmet is met COVID-19 en klachten ontwikkelen
 • deel uitmaken van een uitbraakonderzoek
 • ernstig ziek zijn

* Let op: het huidige testbeleid is aangescherpt en leerlingen op de basisschool hoeven niet getest te worden. Dit is een tijdelijke uitzondering.
Verder geldt voor leerlingen op de basisschool dat zij thuisblijven:

 • als de leerling koorts heeft of andere (dan enkel neusverkoudheid) COVID-19 gerelateerde klachten;
 • als de leerling nauw contact heeft met een patiënt met een bevestigde COVID-19;
 • als een huisgenoot van de leerling koorts (boven 38 graden Celsius) en/of last van benauwdheid heeft.

Leerlingen op de basisschool die koorts hebben, benauwd zijn of (meer dan incidenteel) hoesten, moeten thuisblijven tot de klachten minimaal 24 uur over zijn. Ouders kunnen contact opnemen met de huisarts als het kind ernstige klachten heeft. Kinderen kunnen in die gevallen uiteraard getest worden. Voor meer informatie zie: rivm.nl/coronaviruscovid-19/kinderen

 • Wanneer een leerling positief getest is op corona moet hij/zij ten minste 7 dagen thuisblijven en uitzieken. De leerling mag pas weer naar school en de opvang als hij/zij na deze 7 dagen ook 24 uur geen klachten meer heeft. Zie voor meer informatie over thuisblijven: lci.rivm.nl/leefregels
 • Als iemand in het huishouden van de leerling koorts boven 38 °C en/of benauwdheidsklachten heeft, blijft de leerling ook thuis. Deze huisgenoot zal zich moeten laten testen. In afwachting van de uitslag blijft de leerling thuis.
 • Als iemand in het huishouden van de leerling getest is voor COVID-19 en een positieve uitslag heeft, moet de leerling 10 dagen ná het laatste contact met die persoon, thuisblijven. 
 • Als de leerling geen 1,5 meter afstand houdt, moet hij/zij thuisblijven tot 10 dagen nadat de bevestigde patiënt/huisgenoot weer uit isolatie mag. De GGD licht dit toe. Zie voor meer informatie: lci.rivm.nl/informatiebriefhuisgenootthuis.

Wij begrijpen dat het allemaal moeilijk te volgen is, wanneer de regels op korte tijd zo vaak veranderen. We hebben op onze website een pagina ingericht waar u informatie terug kunt vinden. Deze zullen we de komende tijd nog verder aanvullen. U kunt deze pagina bereiken door hier te klikken.  Mocht u vragen hebben, mag u natuurlijk altijd bellen (0117-491206) of mailen (directie.opdreef@scoba.nl).

Vriendelijke groet,

 

Wietse Lips

directeur


In deze nieuwsbrief:
- Nieuwbouw MFC
- Kinderboekenweek
- Spaart u mee voor de schoolbieb?
- Activiteitencommissie
- Kom de Kinderboekenweek meevieren in de bibliotheek.
- Data
Nieuwbouw MFC

Afgelopen weken is er in diverse kranten al geschreven over de realisatie van een nieuw MFC in Aardenburg. Gisteravond (donderdag 24 september) heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het plan  inclusief een grotere gymzaal en een dorpshuis. We zijn hier natuurlijk erg blij mee. Tijdens deze raadsvergadering is er ook gevraagd om de omwonenden en belangstellenden op de hoogte te houden. De gemeente is aan het onderzoeken, hoe ze dit z.s.m. op een verantwoorde wijze kunnen doen. 

Kinderboekenweek

30 september a.s. start de kinderboekenweek. Deze week zal er extra aandacht besteed worden aan lezen en boeken. Thema dit jaar is ‘En toen'.

Wist u trouwens dat we dit jaar zijn gestart met een ‘proeftuin’ groepsdoorbrekend lezen? Dat betekent dat kinderen vanaf groep 4 geen leesinstructie krijgen in de eigen groep, maar op eigen niveau. Twee keer in de week (op woensdag en vrijdag), krijgen de leerlingen deze instructie. We denken hiermee gerichtere instructie te kunnen geven, die beter past bij het niveau van de leerling.

Spaart u mee voor de schoolbieb?

Van 30 september t/m 11 oktober 2020 is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders er meedoen, hoe meer boeken we kunnen uitzoeken!

Hoe werkt de Schoolbieb-actie?

 • U koopt van 30 september t/m 11 oktober 2020 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Bruna-winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2020 in op school.
 • Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna-winkel.
 • Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
 • We mogen t/m 16 december 2020 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.

Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen!

Kijk voor de actievoorwaarden op bruna.nl/schoolbieb.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons of een Bruna-winkel op. 

 

Activiteitencommissie

Activiteitencommisie “Op Dreef” zoekt een nieuw lid! Bent u die ouder die graag zijn of haar steentje wilt bijdragen op school? Lees dan verder…

U kunt meedenken, meepraten en meebeslissen bij de themafeesten (zoals Sinterklaas, Kerst, Pasen, e.d.) die samen met de leerkrachten van “Op Dreef” worden georganiseerd. Samen met de leerkrachten organiseert u een of meerdere themafeesten, dit houdt in dat u de boodschappen doet, helpt de school versieren en op het “feest” zelf zorgt dat de hulpouders die zich hebben opgegeven op de juiste manier hun hulp kunnen aanbieden. 4 tot 5 keer per schooljaar komt de AC samen om te vergaderen over de themafeesten. Zo dragen wij een steentje bij aan een gezellige tijd voor onze kinderen op school! Is uw interesse gewekt? Leuk!!

Meer informatie verkrijgen of aanmelden kan bij de directie van de school via directie.opdreef@scoba.nl. Aanmelden kan tot vrijdag 2 oktober. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan zal er gestemd worden door de AC. 

Kom de Kinderboekenweek meevieren in de bibliotheek.

Tijdens Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Breng geschiedenis tot leven en ontdek werelden van vroeger. Deze activiteiten zijn in de bibliotheek, kom je ook?

De steen en de tijd

Woensdagmiddag 30 september wordt Kinderboekenweek 2020 feestelijk geopend met de feestmiddag 'De steen en de tijd'.

Het boek 'De steen en de tijd : een reis van 150.000 jaar geleden tot nu' van Rian Visser en Tineke Meirink is het uitgangspunt van een voorleesactiviteit in de bieb. De steen maakt oneindig veel mee in zijn leven! Vanaf de tijd van de mammoeten schuift de grote steen heel langzaam over het ijs. Na eeuwen wordt de aarde warmer en verdwijnt dit ijs. De steen komt vast te liggen op de aarde en ziet het leven veranderen. Uiteindelijk wordt hij met een grote kraan verplaatst naar een plein in een stad, waar auto’s om hem heen rijden. In de winter, als kinderen rondom hem spelen in de sneeuw, voelt de steen zich prettig in de kou, net als 150.000 jaar geleden.

Waar, wanneer en voor wie

De activiteit in bibliotheek Axel, Terneuzen en Hulst op 30 september is voor kinderen die in groep 3 of 4 zitten.

Vrijdag 2 oktober wordt de activiteit voor kinderen uit groep 1 en 2 in bibliotheek Axel, Hulst en Terneuzen gehouden.

In bibliotheek Oostburg is de activiteit op woensdag 30 september voor kinderen uit groep 1, 2, 3 en 4.

 

Zoek de racketstickers

Op donderdag 1 oktober is er een speurtocht voor globetrotters door hun stad. Haal in de bibliotheek je vragenformulier op. In de stad ga je op zoek naar de 10 raketten. Ze hangen bij winkels of bedrijven voor het raam. Probeer de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Alle antwoorden gevonden? Kom met je formulier naar de bieb.

Waar, wanneer en voor wie

De speurtocht is voor kinderen uit groep 5,6,7 en 8. Op 1 oktober en begint en eindigt in bibliotheek Axel, Terneuzen, Oostburg en Hulst. Tussen 15:00 uur en 15:30 uur kan je starten. Uiterlijk 16:30 uur ben je weer terug in de bieb.

 

Reserveren voor activiteiten kan via:

www.biebzvl.nl

 

Data
30 september 2020 Start kinderboekenweek
12 oktober 2020 Pleintjesactiviteiten Klik hier om aan te melden.
19 t/m 23 oktober 2020 Herfstvakantie
3 november 2020 Kledinginzameling
9 november 2020 Pleintjesactiviteiten Klik hier om aan te melden.
30 november 2020 Pleintjesactiviteiten Klik hier om aan te melden.

 

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl