Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 02-10-2020

In deze nieuwsbrief:
- Overblijven en continurooster
- Ventilatie
- Spaart u mee voor de schoolbieb?
- Nieuwsbrief Sport
- Data
Overblijven en continurooster

Afgelopen week is het overblijven met het nieuwe continurooster geëvalueerd met de overblijfmoeders. Een van de evaluatiepunten was de discussie die regelmatig gevoerd moet worden met kinderen over het wel of niet opeten van de boterhammen in de broodtrommel. Kinderen geven vaak aan dat ze dit van papa of mama niet op moeten eten, maar dit is voor overblijfouders onmogelijk om te controleren. Wij gaan er vanuit dat hetgeen wat in de broodtrommels zit op moet, dus willen we ook vragen om niet meer in de broodtrommels te stoppen dan dat kinderen op moeten eten.

Een ander evaluatiepunt was de hoeveelheid snoep. In sommige broodtrommels zit er erg veel snoep. We willen u vragen om snoep voor de lunch zoveel mogelijk te beperken. Als u toch iets wil toevoegen, denkt u dan bijvoorbeeld eens aan snoeptomaatjes, snoepkomkommers of snoeppaprika. Dan hebben de kinderen toch iets extra's en het is gezond.

We zijn erg blij dat een groot deel van de mensen de overblijfbijdrage heeft betaald. Mocht deze aan uw aandacht zijn ontsnapt, kunt u deze overmaken op IBAN NL20 RABO 0101 2432 51 t.n.v. basisschool Op Dreef o.v.v. overblijfbijdrage + naam en groep van uw kind. De bijdrage bedraagt dit jaar € 25,00 per leerling.

Mocht de betaling een probleem zijn, kan stichting Leergeld wellicht een optie zijn. Meer informatie is hierover te vinden op https://www.leergeld.nl/zeeuwsvlaanderen/

 

Ventilatie

Afgelopen week heeft u een brief gekregen over de ventilatie van ons schoolgebouw. Onze school valt door de leeftijd van het gebouw in klasse A – Natuurlijke ventilatie. Dit betekent dat wij ventileren door middel van ramen en deuren. Het advies is om ramen en deuren geopend te houden tijdens het gebruik van de ruimte, in ons geval het klaslokaal.

We hebben afgelopen week gemerkt dat de temperaturen naar beneden gaan. Met de ramen en deuren open, merk je dit ook terug in de klaslokalen. Veel kinderen hebben hun kleding daar al op aangepast, door bijvoorbeeld een trui of vest aan te doen. We willen u vragen om hier rekening mee te houden. Voor de veiligheid en gezondheid van de kinderen en de medewerkers is het namelijk wel van belang dat we ramen en deuren openhouden.

 

Spaart u mee voor de schoolbieb?

Van 30 september t/m 11 oktober 2020 is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders er meedoen, hoe meer boeken we kunnen uitzoeken!

Hoe werkt de Schoolbieb-actie?

  • U koopt van 30 september t/m 11 oktober 2020 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Bruna-winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2020 in op school.
  • Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna-winkel.
  • Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.
  • We mogen t/m 16 december 2020 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.

Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen!

Kijk voor de actievoorwaarden op bruna.nl/schoolbieb.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons of een Bruna-winkel op. 

 

Nieuwsbrief Sport

Voor de maand september zijn we weer begonnen met het maken van een nieuwsbrief sport met daarin activiteiten die deze zomer zijn geweest en welke weer op de planning staan.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

 

Met sportieve groet,

Rowan Ritico

 

Sportondersteuner gemeente Sluis

Cluster Leefbaarheid & Burgerparticipatie

 

Data
12 oktober 2020 Pleintjesactiviteiten Klik hier om aan te melden.
19 t/m 23 oktober 2020 Herfstvakantie
3 november 2020 Kledinginzameling
9 november 2020 Pleintjesactiviteiten Klik hier om aan te melden.
30 november 2020 Pleintjesactiviteiten Klik hier om aan te melden.

 

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl