Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 27-11-2020

In deze nieuwsbrief:
- Telefonische bereikbaarheid
- Protocol basisonderwijs
- Sinterklaas
- Data
Telefonische bereikbaarheid

De komende week zullen er na schooltijd oudergesprekken worden gevoerd. Zoals u heeft kunnen lezen, worden deze gesprekken op afstand gevoerd. Veel van deze gesprekken, gaan telefonisch. Omdat beide telefoons in gebruik zijn, zullen wij na schooltijd telefonisch moeilijk bereikbaar zijn. 

Protocol basisonderwijs

Afgelopen week is er weer een wijziging aangebracht in het landelijk protocol voor het basisonderwijs. De thuisblijfregels en het testbeleid voor kinderen zijn weer iets aangepast. De aanpassingen t.o.v. het vorige protocol zijn:

  • Voor leerlingen tot en met groep 2 van de basisschool blijft het advies dat zij in principe niet getest hoeven worden als zij verkoudheidsklachten en/of koorts hebben en/of benauwd zijn. Testen mag wel maar is geen dringend advies, tenzij ze ernstig ziek zijn of uit het bron- en contactonderzoek naar voren komen.
  • Voor leerlingen van groep 3 t/m 8 geldt dat zij bij enkel verkoudheidsklachten niet getest hoeven worden. Ook hier geldt testen mag wel maar is geen dringend advies, tenzij de leerling ook koorts heeft en benauwd is of anderszins ernstig ziek is, uit het bron- en contactonderzoek naar voren komt of als het kind deel uitmaakt van een uitbraakonderzoek (op advies van GGD).

Het testbeleid voor kinderen is aangepast. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen getest worden, hierboven is al toegelicht wanneer dit ook dringend geadviseerd wordt.

Een volledig overzicht van de thuisblijfregels kunt u vinden door hier te klikken.

Sinterklaas

Komende vrijdag 4 december zal Sinterklaas in zijn eentje onze school bezoeken. Helaas kunnen we geen groots ontvangst doen zoals andere jaren. De kinderen van groep 1 t/m 4 hoeven deze morgen geen eten en drinken mee te nemen want zij krijgen iets van de Sint.

Groep 5 t/m 8 zal in de middag een traktatie van de Sint krijgen. Deze kinderen moeten dus nog wel eten en drinken meenemen voor de ochtendpauze (in de vorige nieuwsbrief stond dit verkeerd, excuses hiervoor).

Willen de kinderen van groep 5 t/m 8 niet vergeten om komende maandag 30 november de surprise mee te nemen naar school?

 

Data
30 november 2020 Pleintjesactiviteiten Klik hier om aan te melden.
30 november 2020 Rapport 1
30 november 2020

Groep 5 t/m 8 surprises meenemen naar school! Zie nieuwsbrief 12 van 13 november 2020

4 december 2020 Sinterklaas
17 december 2020 Kerstviering
18 december 2020 Groep 1 t/m 4 vrij, groep 5 t/m 8 vanaf 12:00 uur vrij.
21 december 2020 t/m 1 januari 2021 Kerstvakantie

​Het kan zijn dat door de maatregelen rondom Corona activiteiten aangepast moeten worden of niet door kunnen gaan. Dit is moeilijk om op voorhand te voorspellen. Data van activiteiten zijn onder voorbehoud.

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl