Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 11-01-2021

Door een storing in het systeem, heeft niet iedereen de nieuwsbrief ontvangen afgelopen vrijdag. Voor de zekerheid versturen we deze daarom nogmaals.

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

De eerste week van het nieuwe jaar zit erop en daarmee ook de eerste week van het ‘thuisonderwijs’. Afgelopen week is er hard gewerkt. Dit geldt voor de leerlingen, leerkrachten maar ook zeker de ‘thuisleerkrachten'. We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is, om naast het thuiswerken soms ook de kinderen nog te helpen. De digitale lessen lopen steeds beter, al zijn we daarbij wel afhankelijk van de techniek. Af en toe is er hier en daar wat hulp nodig, maar daarna kunnen we weer verder. Ook kinderen en ouders hebben al een aantal keer als 'helpdesk’ gewerkt om technische problemen op te lossen. Zo leren we allemaal van elkaar en dat is fijn.

Komende maandag gaan we de eerste week evalueren en zullen er wellicht wat kleine bijstellingen gedaan worden. Dinsdag 12 januari volgt er weer een persconferentie waarna bekend zal worden hoe het vervolg eruit zal zien. Mochten wij meer informatie daarover hebben, zullen wij dit vanzelfsprekend met u delen.

Mochten er vragen zijn, kunt u ons altijd telefonisch bereiken (0117-491206) of per mail. De mailadressen van alle leerkrachten zijn te vinden in de activiteitenkalender die u aan het begin van het schooljaar heeft gekregen.

 

Hartelijke groet,

 

Wietse Lips

directeur.


In deze nieuwsbrief:
- Porthos Sport
- Data
Porthos Sport

Beste,

 

De kinderen zitten thuis, online lessen, les krijgen van mama of papa, geen vriendjes/vriendinnetjes zien. Kortom een lastige situatie. Zowel voor u als voor de kinderen. Daarom hebben wij een leuk concept bedacht dat de kinderen even er uit zijn en jullie tot rust kunnen komen.

Het is een andere opzet dan Kikkesport Kids maar minstens net zo leuk! Na de kerstvakantie zullen wij in iedere kern waar een school is, aanwezig zijn op een plein, zodat de kinderen even een uurtje er tussen uit kunnen. Wat kunnen ze doen? Balletje overgooien, tikspelletje, potje voetbal of gewoon even kletsen met ons of vriendjes. Deelname is gratis, niets moet alles mag.

Maar wel vooraf even aanmelden via de link in de flyer die bijgevoegd is.

Aangezien we op een buitenlocatie zitten en niet de mogelijkheid hebben om naar binnen te gaan bij slecht weer zullen we het dan ook moeten cancellen. Zodra dit het geval is krijgt u van ons een mailtje dat het niet doorgaat.

We starten in de eerste twee weken van januari tot dat de nieuwe maatregelen bekend zijn. Daarna gaan we kijken of we dit een vervolg geven of opnieuw starten met Kikkesport Kids.

Let u wel op bij het afzetten/brengen van de kinderen dat u niet te lang blijft hangen en direct weer weg gaat. Zo kunnen we het contact moment zo kort mogelijk houden.

Hopelijk zien we de kids in het nieuwe jaar.

Maar allereerst fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

 

Met sportieve groet,

Rowan Ritico

Sportondersteuner gemeente Sluis

Cluster Leefbaarheid & Burgerparticipatie

Data
18 januari t/m 29 januari 2021 Afname CITO toetsen Leerlingvolgsysteem groep 3 t/m 8
12 februari 2021 Carnaval op school
15 februari t/m 19 februari 2021 Carnavalsvakantie
24 en 25 februari 2021 Schooladvies gesprekken groep 8

​Het kan zijn dat door de maatregelen rondom Corona activiteiten aangepast moeten worden of niet door kunnen gaan. Dit is moeilijk om op voorhand te voorspellen. Data van activiteiten zijn onder voorbehoud.

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl