Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 19-01-2021

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Afgelopen weekend is bekend geworden dat de sluiting van de scholen in ieder geval nog zal duren tot 8 februari a.s.. Wat er daarna gebeurt moeten we weer afwachten. Wij begrijpen dat dit een teleurstelling is. We zouden ook graag zien dat we de deuren kunnen openen en de kinderen fysiek onderwijs kunnen geven. Helaas zeggen de deskundigen dat dit op dit moment niet verantwoord is. Scholen mogen enkel openblijven voor noodopvang.

De combinatie onderwijs en noodopvang is lastig. Voor leerkrachten is het onmogelijk om naast onderwijs op afstand ook noodopvang te verzorgen. Daarom zijn er ‘strenge’ eisen verbonden aan de noodopvang. Enkel ouders met cruciale beroepen kunnen een beroep doen op noodopvang. Door deze noodopvang kunnen zij gewoon naar hun werk en bijdragen aan het draaiend houden van de samenleving. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de huidige omstandigheden vragen om continue bezetting. Bekijk de lijst met cruciale beroepen

Het uitgangspunt bij één ouder die een cruciaal beroep uitvoert, is dat ouders de opvang zoveel als mogelijk zelf thuis regelen. We willen u daarom vragen om enkel een beroep op noodopvang te doen als het echt niet anders kan en alle andere opties uitgeput zijn. Op die manier kunnen we zowel de noodopvang blijven verzorgen samen met onderwijs op afstand.

Wanneer u recht heeft op noodopvang en u wilt hier komende week gebruik van maken, verzoeken wij u om dit uiterlijk vrijdagmorgen 22 januari 12:00 uur aan ons door te geven via directie.opdreef@scoba.nl. Vanzelfsprekend mag u dit ook al doorgeven voor de week daarna (week 5).

Mocht u nog vragen hebben, kunt u deze ook stellen via hetzelfde mailadres.

 

Ik hoop u voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. 

 

Vriendelijke groet, mede namens het team van Op Dreef,

 

Wietse Lips

directeur


In deze nieuwsbrief:
- Data
Data
12 februari 2021 Carnaval op school
15 februari t/m 19 februari 2021 Carnavalsvakantie
24 en 25 februari 2021 Schooladvies gesprekken groep 8

​Het kan zijn dat door de maatregelen rondom Corona activiteiten aangepast moeten worden of niet door kunnen gaan. Dit is moeilijk om op voorhand te voorspellen. Data van activiteiten zijn onder voorbehoud.

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl