Op dreef is onderdeel van de Scoba Groep
Op dreef
Nieuwsbrief - 22-01-2021

Beste ouder(s) / verzorger(s),

 

Afgelopen week is er weer hard gewerkt door de leerlingen. We zijn ontzettend trots dat de leerlingen het in deze omstandigheden toch voor elkaar krijgen. Dat doen ze echt ontzettend goed. We willen nogmaals onze dank uitspreken voor de ondersteuning van ouders; we weten dat het een enorme klus is om alles te combineren. Alleen samen kunnen we dit doen!

U vindt in deze nieuwsbrief meer informatie over de opvolging van juf Leontien en een kleine update met betrekking tot het nieuwe MFC.

Het weekend staat weer voor de deur. Twee dagen die zeker niet gebruikt moeten worden voor onderwijs. Probeer ondanks de beperkingen te genieten en te ontspannen.

Hartelijke groet,

Wietse Lips

directeur


In deze nieuwsbrief:
- Opvolging juf Leontien
- Vertraging bouw MFC
- Noodopvang
- Data
Opvolging juf Leontien

Zoals we eerder hebben geschreven, zal juf Leontien per 1 februari afscheid nemen van het onderwijs om te gaan genieten van haar pensioen. Vanzelfsprekend willen we haar bedanken voor alle jaren die ze werkzaam is geweest binnen het onderwijs en de bijdrage die ze heeft geleverd aan de ontwikkeling van vele kinderen.

Dankzij de flexibiliteit en extra inzet van onze eigen juffen en meester is het ons gelukt om de opvolging te regelen. Helaas is het wel zo dat we groep 5 nog een extra moment in de week zullen moeten splitsen, wanneer we weer fysiek onderwijs gaan geven. In de praktijk zal dit er als volgt uit zien bij fysiek onderwijs:

  • Meester LJ zal op vrijdag extra komen werken. Dit betekent dat groep 6 vanaf 1 februari de gehele week les heeft van meester LJ. Op donderdag en vrijdagmorgen zal hier de helft van groep 5 bijkomen. Dit is dezelfde groep die ook op donderdag al bij meester LJ zit.
  • Juf Nathalie komt een middag extra werken en zal een werkdag ruilen. Dit betekent dat groep 4 van maandag tot en met donderdag juf Nathalie heeft. Op donderdag morgen komt daar een deel van groep 5 bij. Dit is dezelfde groep die voorheen op donderdag les had van juf Leontien.
  • Op vrijdag zal juf Evelyn groep 4 lesgeven. Op vrijdagmorgen komt hier ook een deel van groep 5 bij. Dit zijn weer dezelfde kinderen die voorheen ook op donderdag bij groep 4 zaten. Vrijdagmiddag zal juf Evelyn lesgeven aan de hele groep 5.
  • Juf Marinka haar werkdagen blijven ongewijzigd; van maandag tot en met woensdag zal groep 5 les hebben van juf Marinka.

Op 1 februari geven we helaas nog geen fysiek onderwijs. De digitale instructietijden blijven ongewijzigd. Groep 4 zal vanaf 1 februari van maandag tot en met donderdag instructie krijgen van juf Nathalie. Op vrijdag zal juf Evelyn dit doen. Groep 5 krijgt van maandag tot en met woensdag juf Marinka. Op donderdag zal juf Nathalie deze instructie geven en op vrijdag meester LJ.

Vertraging bouw MFC

De gemeente heeft ons laten weten dat de bouw van ons prachtige nieuwe MFC helaas vertraging heeft opgelopen. De verwachting is dat het gebouw 4 tot 6 maanden later opgeleverd zal worden dan in eerste instantie was gepland. Vanzelfsprekend betreuren wij dit.

Noodopvang

Enkel ouders met cruciale beroepen kunnen een beroep doen op noodopvang. Door deze noodopvang kunnen zij gewoon naar hun werk en bijdragen aan het draaiend houden van de samenleving. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de huidige omstandigheden vragen om continue bezetting. Bekijk de lijst met cruciale beroepen

Het uitgangspunt bij één ouder die een cruciaal beroep uitvoert, is dat ouders de opvang zoveel als mogelijk zelf thuis regelen. We willen u daarom vragen om enkel een beroep op noodopvang te doen als het echt niet anders kan en alle andere opties uitgeput zijn. Op die manier kunnen we zowel de noodopvang blijven verzorgen in combinatie met onderwijs op afstand.

Wanneer u recht heeft op noodopvang en u wilt hier in week 5 (1 februari tot en met 5 februari) gebruik van maken, verzoeken wij u om dit uiterlijk vrijdagmorgen 29 januari 12:00 uur aan ons door te geven via directie.opdreef@scoba.nl. 

Data
12 februari 2021 Carnaval op school
15 februari t/m 19 februari 2021 Carnavalsvakantie
24 en 25 februari 2021 Schooladvies gesprekken groep 8

​Het kan zijn dat door de maatregelen rondom Corona activiteiten aangepast moeten worden of niet door kunnen gaan. Dit is moeilijk om op voorhand te voorspellen. Data van activiteiten zijn onder voorbehoud.

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl