Op dreef is onderdeel van Elevantio
Op dreef
Nieuwsbrief - 24-09-2021

 

 


In deze nieuwsbrief:
- Kinderboekenweek 2021 “Worden wat je wil”
- Schoolvoetbaltoernooi
- Lege batterijen? Lever ze in bij ons op school
- Data
Kinderboekenweek 2021 “Worden wat je wil”

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! 


Ook op “Op Dreef” schenken wij van 7 t/m 15 oktober aandacht aan de kinderboekenweek. Ook wij gaan bedenken wat we later graag willen worden. Dit doen we aan de hand van verschillende boeken en leesactiviteiten.

Graag zouden we de kinderboekenweek willen afsluiten met een ‘beroepenochtend’ op vrijdag 15 oktober. Hiervoor zijn we op zoek naar papa’s, mama’s, tantes, ooms en andere belangstellenden die de kinderen van onze school iets willen komen vertellen over hun eigen beroep! Hoe leuk zou het zijn als er een echte brandweerman in de klas komt, een politieagent, een kok of een verpleegster? Of misschien wel een vrachtwagenchauffeur, een automonteur of een elektricien? Dus als u wilt helpen om deze ochtend tot een groot succes te maken, geef u dan op! Dit kan bij de leerkracht van uw zoon/ dochter, graag voor woensdag 6 oktober.
 

Schoolvoetbaltoernooi

We kijken terug op een geslaagd schoolvoetbaltoernooi. We willen alle begeleiders en chauffeurs bedanken voor de bijdrage aan deze leuke dag. Verder willen we de Sligro bedanken voor het sponsoren van de stroopwafels voor de kinderen.

Lege batterijen? Lever ze in bij ons op school

Lege batterijen kun je bij ons op school inleveren. Goed voor het milieu én voor onze school. Want voor elke kilo ingezamelde lege batterijen ontvangt onze school een geldbedrag. Dit geldbedrag kunnen wij besteden aan bijvoorbeeld schoolartikelen. Hoe meer ingezamelde lege batterijen, hoe hoger het geldbedrag is dat onze school zal ontvangen.

Leuk meegenomen: als je de batterijen per 10 stuks in een zakje doet samen met een briefje met je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer, maak je zelf ook iedere maand kans op een leuke beloning. Meer informatie over deze actie vind je op www.legebatterijen.nl.  

Alle bij ons op school ingeleverde lege batterijen worden door Stibat ingezameld en gerecycled. Van de metalen uit deze batterijen kunnen nieuwe producten worden gemaakt. Zoals pannen, fietsen, kranen en dakgoten!

In elke lege batterij zit nog een plus. Inleveren dus! Doe je met ons mee?

Data
27 september 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)
29 september 2021 Start kinderpostzegelactie
4 oktober 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)
6 oktober 2021 Studiedag voor alle personeelsleden. Alle kinderen vrij.
6 oktober 2021 Start kinderboekenweek
11 oktober 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)
15 oktober 2021 Afsluiting kinderboekenweek met ‘beroepenochtend’
18 oktober 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)
20 oktober 2021 Schoolreis
25 t/m 29 oktober 2021 Herfstvakantie
1 november 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)

Het kan zijn dat door de maatregelen rondom Corona activiteiten aangepast moeten worden of niet door kunnen gaan. Dit is moeilijk om op voorhand te voorspellen. Data van activiteiten zijn onder voorbehoud.

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl