Op dreef is onderdeel van Elevantio
Op dreef
Nieuwsbrief - 01-10-2021

 

 


In deze nieuwsbrief:
- Klasbord
- Zespri klasballen
- Kinderboekenweek 2021 “Worden wat je wil”
- Turn '87 | Kleutergym
- Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen | Kinderboekenweek
- Data
Klasbord

We krijgen diverse signalen dat de nieuw Klasbord app nog niet bij iedereen goed werkt. Wanneer u geen meldingen krijgt of berichten ontvangt, verzoeken wij u om nogmaals contact op te nemen met de leerkracht van uw zoon of dochter.

Zespri klasballen

Zespri heeft een leuke actie waarbij we kunnen sparen voor speelballen voor de kinderen. Hiervoor hebben we de stickers nodig die op de kiwi’s van Zespri zitten. Helpen jullie ons mee? De spaarkaarten hangen bij de hoofdingang.

Kinderboekenweek 2021 “Worden wat je wil”

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! 


Ook op “Op Dreef” schenken wij van 7 t/m 15 oktober aandacht aan de kinderboekenweek. Ook wij gaan bedenken wat we later graag willen worden. Dit doen we aan de hand van verschillende boeken en leesactiviteiten.

Graag zouden we de kinderboekenweek willen afsluiten met een ‘beroepenochtend’ op vrijdag 15 oktober. Hiervoor zijn we op zoek naar papa’s, mama’s, tantes, ooms en andere belangstellenden die de kinderen van onze school iets willen komen vertellen over hun eigen beroep! Hoe leuk zou het zijn als er een echte brandweerman in de klas komt, een politieagent, een kok of een verpleegster? Of misschien wel een vrachtwagenchauffeur, een automonteur of een elektricien? Dus als u wilt helpen om deze ochtend tot een groot succes te maken, geef u dan op! Dit kan bij de leerkracht van uw zoon/ dochter, graag voor woensdag 6 oktober.
 

Turn '87 | Kleutergym

Voor de kleuters hebben we op vrijdagmiddag een les voor de meisjes en jongens vanaf 3,5 jaar. Wij zijn nu een paar weken terug opgestart met de lessen en trainingen.

Plezier hebben in het bewegen is voor ons belangrijk, ook voor de allerjongsten. Mocht u hiervoor interesse hebben, kunt u de flyer uit de bijlage openen.

Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen | Kinderboekenweek

Namens de Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen sturen wij u een flyer met activiteiten ter gelegenheid van de start van de Kinderboekenweek 2021 in de bibliotheek Terneuzen, Oostburg en Hulst op woensdagmiddag 6 oktober. 

U kunt de flyer openen door hier te klikken

Data
4 oktober 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)
6 oktober 2021 Studiedag voor alle personeelsleden. Alle kinderen vrij.
6 oktober 2021 Start kinderboekenweek
11 oktober 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)
15 oktober 2021 Afsluiting kinderboekenweek met ‘beroepenochtend’
18 oktober 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)
20 oktober 2021 Schoolreis
25 t/m 29 oktober 2021 Herfstvakantie
1 november 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)

Het kan zijn dat door de maatregelen rondom Corona activiteiten aangepast moeten worden of niet door kunnen gaan. Dit is moeilijk om op voorhand te voorspellen. Data van activiteiten zijn onder voorbehoud.

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl