Op dreef is onderdeel van Elevantio
Op dreef
Nieuwsbrief - 08-10-2021

 

 


In deze nieuwsbrief:
- Nieuwbouw MFC
- Stichting hoogbegaafdheid Zeeuws-Vlaanderen | Het obstakel dat huiswerk heet
- World Cleanup Day
- Data
Nieuwbouw MFC

De bouw van de het nieuwe MFC is inmiddels in volle gang. Op dit moment zijn we druk bezig om een programma van eisen te ontwikkelen voor de inrichting. Hiervoor willen we ook graag uw mening weten. We hebben hiervoor een korte vragenlijst opgesteld in overleg met onze medezeggenschapsraad. We zouden het erg op prijs stellen, als u deze vragenlijst wilt invullen. 

U kunt de vragenlijst invullen door hier te klikken

.

Omdat we uw mening belangrijk vinden, zullen we in samenspraak met de medezeggenschapsraad in de toekomst regelmatig uw mening vragen over onderwerpen die spelen in de school.

Stichting hoogbegaafdheid Zeeuws-Vlaanderen | Het obstakel dat huiswerk heet

Huiswerk maken is altijd een uitdaging. En dan hebben we het niet alleen over de uitdaging voor onze pubers. Voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen organiseren we daarom op 16 oktober een workshop: Het obstakel dat huiswerk heet. Inschrijven kan vanaf nu:

https://stichtinghbzvl.nl/workshop-het-obstakel-dat-huiswerk-heet-voor-ouders

Deze workshop is voor ouders met kinderen op het voortgezet onderwijs. Voor ouders met leerlingen op het basisonderwijs volgt binnenkort een aparte workshop!

World Cleanup Day

Op zaterdag 18 september j.l. was het World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie gaven ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval!

Als school konden we die datum geen bijdrage leveren. Toch vinden we het erg belangrijk om goed voor onze omgeving te zorgen. Dit willen we onze kinderen ook meegeven. Daarom willen we in samenwerking met de Stadsraad Aardenburg en de Gemeente Sluis aandacht aan dit thema schenken.

Op vrijdagmiddag 15 oktober zullen we met de leerlingen uit groep 5 tot en met 8 zwerfafval opruimen vanaf 13:00 uur. Hiervoor zijn afvalknijpers en vuilniszakken geregeld. We zullen die middag op verschillende plaatsen in Aardenburg zwerfafval opruimen. Om 14:30 uur zullen we weer terug op school zijn..

We adviseren om die dag niet de nieuwste kleding te dragen. 

Data
11 oktober 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)
15 oktober 2021 Afsluiting kinderboekenweek met ‘beroepenochtend’
18 oktober 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)
20 oktober 2021 Schoolreis
25 t/m 29 oktober 2021 Herfstvakantie
1 november 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)

Het kan zijn dat door de maatregelen rondom Corona activiteiten aangepast moeten worden of niet door kunnen gaan. Dit is moeilijk om op voorhand te voorspellen. Data van activiteiten zijn onder voorbehoud.

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl