Op dreef is onderdeel van Elevantio
Op dreef
Nieuwsbrief - 15-10-2021

 

 


In deze nieuwsbrief:
- Kledinginzameling
- Nieuwbouw MFC
- Afsluiten Kinderboekenweek en duurzaamheid
- Data
Kledinginzameling

Jaarlijks organiseren we twee keer een kledinginzameling. Op deze manier krijgt kleding een verantwoorde nieuwe bestemming en krijgen wij als school een kleine vergoeding, waar onze kinderen weer van kunnen profiteren. 

Afgelopen week heeft uw zoon of dochter een brief over de kledinginzameling ontvangen. Om het afval in plastic te beperken, worden er geen plastic zakken meer meegegeven.  Mocht u kleding in willen leveren, kunt u hiervoor een vuilniszak gebruiken. 

Bag2School zal de kleding inzamelen op 2 november 2021 om 09:00 uur. U kunt uw zakken die morgen bij het hek zetten aan de hoofdingang. Helpt u ons om samen een fantastische inzameling neer te zetten?

Nieuwbouw MFC

De bouw van de het nieuwe MFC is inmiddels in volle gang. Op dit moment zijn we druk bezig om een programma van eisen te ontwikkelen voor de inrichting. Hiervoor willen we ook graag uw mening weten. We hebben hiervoor een korte vragenlijst opgesteld in overleg met onze medezeggenschapsraad. We zouden het erg op prijs stellen, als u deze vragenlijst wilt invullen. 

U kunt de vragenlijst invullen door hier te klikken

.

Omdat we uw mening belangrijk vinden, zullen we in samenspraak met de medezeggenschapsraad in de toekomst regelmatig uw mening vragen over onderwerpen die spelen in de school.

Afsluiten Kinderboekenweek en duurzaamheid

Vandaag (vrijdag 15 oktober) stonden er twee onderwerpen centraal. Duurzaamheid en het afsluiten van de Kinderboekenweek. ‘s Morgens hadden we workshops van verschillende beroepen voor alle groepen. De voorleeswedstrijd die normaal gesproken in de Kinderboekenweek is, zal op donderdag 4 november plaatsvinden. Aan het einde van de ochtend kwam dhr. Ploegaert, wethouder in de gemeente Sluis voorlezen in het kader van duurzaamheid.

's Middags ging de bovenbouw verder met het onderwerp duurzaamheid. We zijn met medewerking van de Stadsraad Aardenburg en de Gemeente Sluis zwerfafval gaan opruimen in Aardenburg. Er is hard gewerkt deze middag. De Vrieze Cleaning Service zorgde daarom voor een appeltje voor alle kinderen, van Jumbo Aardenburg kregen alle kinderen wat te drinken en de Stadsraad heeft nog voor wat lekkers gezorgd.

We willen iedereen die heeft meegeholpen aan deze dag hartelijk bedanken.

Data
18 oktober 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)
20 oktober 2021 Schoolreis
25 t/m 29 oktober 2021 Herfstvakantie
1 november 2021 Kikkesport pleintjesactiviteiten (klik hier om aan te melden)
2 november 2021 Kledinginzameling (09:00 uur aan het hek bij de hoofdingang)
3 december 2021 Sinterklaas bezoekt Op Dreef
15 en 16 december 2021 Oudergesprekken groep 1 t/m 8
17 december 2021 Rapport 1
23 december 2021 Kerstviering op school
24 december 2021 Groep 1 t/m 4 hele dag vrij, groep 5 t/m 8 vanaf 12:00 uur vrij
27 december 2021 t/m 7 januari 2022 Kerstvakantie

Het kan zijn dat door de maatregelen rondom Corona activiteiten aangepast moeten worden of niet door kunnen gaan. Dit is moeilijk om op voorhand te voorspellen. Data van activiteiten zijn onder voorbehoud.

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl