Op dreef is onderdeel van Elevantio
Op dreef
Nieuwsbrief - 26-11-2021

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Het zijn weer bijzondere weken. Ik wil deze nieuwsbrief gebruiken om mijn dank uit te spreken naar u als ouder. De afgelopen weken heeft een groot gedeelte van de kinderen een periode thuis moeten zitten. Dit vroeg thuis en op school wederom om aanpassingen. Het primaire onderwijsproces is gedurende deze periode steeds door kunnen gaan. Het is niet altijd ideaal, maar het is ons samen wel gelukt. Daar verdienen in eerste plaats de kinderen een groot compliment voor. De flexibiliteit die ze elke keer weer laten zien, is bewonderenswaardig. Ik wil u als ouder bedanken voor uw begrip en ondersteuning deze periode.

Als laatste wil ik ook het team van Op Dreef een groot compliment geven. Ze hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het allemaal te organiseren, zodat de kinderen zoveel mogelijk onderwijs kunnen blijven volgen.

Een hybride vorm van onderwijs, waarbij kinderen zowel vanuit eigen huis als school instructie volgen. Leerkrachten die niet naar school kunnen komen, maar digitaal vanaf het bord toch instructie kunnen geven; het is allemaal voorbij gekomen. Het is niet altijd makkelijk, het zorgt soms voor een traantje, maar het is ons toch maar gelukt samen met jullie ouders en de kinderen. Nogmaals mijn dank hiervoor.

Vanavond volgt er een nieuwe persconferentie. Het is nog onduidelijk hoe de komende weken eruit zullen zien. We zijn op meerdere situaties voorbereid en zullen ons uiterste best blijven doen om de kinderen het onderwijs te geven wat ze verdienen. Wellicht moeten we u dit weekend nog een extra nieuwsbrief sturen. Ik wil u vragen om de mailbox goed in de gaten te houden.

Voor nu wens ik iedereen alvast een prettig weekend.

Met vriendelijke groet,

 

Wietse Lips

Directeur

 

 


In deze nieuwsbrief:
- Thuisblijfregels leerlingen
- Data
Thuisblijfregels leerlingen

De thuisblijfregels zijn afgelopen week weer aangescherpt. De actuele beslisboom hebben we weer op onze website geplaatst en is ook te bekijken via onderstaande link.

U kunt deze beslisboom vinden door hier te klikken.

Data
3 december 2021 Sinterklaas bezoekt Op Dreef
15 en 16 december 2021 Oudergesprekken groep 1 t/m 8
17 december 2021 Rapport 1
23 december 2021 Kerstviering op school
24 december 2021 Groep 1 t/m 4 hele dag vrij, groep 5 t/m 8 vanaf 12:00 uur vrij
27 december 2021 t/m 7 januari 2022 Kerstvakantie
24 januari t/m 4 februari 2022 Afname CITO leerlingvolgsysteem groep 3 t/m 8
23 en 24 februari 2022 Schooladviesgesprekken groep 8
25 februari 2022 Carnaval op school
28 februari t/m 4 maart 2022 Voorjaarsvakantie

Het kan zijn dat door de maatregelen rondom Corona activiteiten aangepast moeten worden of niet door kunnen gaan. Dit is moeilijk om op voorhand te voorspellen. Data van activiteiten zijn onder voorbehoud.

r.-k.b.s. Op Dreef
Hennequinstraat 1
4527 CD Aardenburg

0117-491206
directie.opdreef@scoba.nl